У столиці відкрили клініку медико-соціальної допомоги підліткам


 

У четвер в столиці відкрили відділення медико-соціальної допомоги підліткам "Клініка, дружня до молоді".

Тут безкоштовно та конфіденційно надаватимуть медичну, соціальну та психологічну допомогу киянам віком до 24 років, пише муніципальна газета "Хрещатик".

Заклад розташовано на базі дитячої поліклініки №3 дитячої клінічної лікарні №9, що у Подільському районі.

У клініці можна буде одержати консультації гінеколога, уролога, дерматовенеролога, а також звернутися за порадою до юриста, психолога або соціального працівника.

"У цій клініці поєднали спеціалізовану медичну, психологічну та соціальну допомогу. В такому ракурсі й повинна розвиватися підліткова медицина", - зазначив головний лікар Київського міського центру здоров'я Отто Стойка.

Спеціалісти клініки також проводитимуть тренінги, групові та індивідуальні заняття.

"У всьому світі постійно поглиблюється розуміння важливості створення особливих служб здоров'я для молодих людей. І хоча менш уразливі до хвороб, вони мають цілу низку проблем, пов'язаних із дорослішанням, поведінкою та ризиками, на які наражаються", - розповіла головний лікар дитячої клінічної лікарні № 9 Олександра П'янкова.

Дитячий фонд ЮНІСЕФ, за сприянням якого було створено клініку, має на меті за п'ять років відкрити такі центри в 90% профілактично-лікувальних закладів країни.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ