Киянам обіцяють кінотеатр, дитячі майданчики та біотуалети на пляжах


 

Столична СЕС, яка й досі працює за радянськими ГОСТ-ами, досі не видала санітарного дозволу жодному пляжу, хоча сезон має офіційно має стартувати 1 червня.

Про це розповів завідуючий відділом гігієнічних проблем екології СЕС Сергій Тимошенко, пише "Газета-по-киевски".

"Ми перевіряємо пляжних пісок на радіологію та глисти. Перевіряємо питну воду, наявність медпунктів, кабінок для перевдягання, рятувальних служб, урн, питних фонтанчиків, туалетів", - сказав він.

"Обов'язково має бути проведено дезінфекцію та дератизацію", - додав Тимошенко.

Прослідкують також, аби пісок був свіжим, адже із паводком він вимивається, й потрібно завозити новий. Результати перших перевірок надійдуть після 15 травня.

Цього року київським відпочивальникам обіцяють біотуалети, кінотеатр під відкритим небом та безкоштовні тренажери й дитячі майданчики, пише "Комсомольська правда в Україні".

КП "Плесо" обіцяє підготувати як належно більше десятка пляжів: Центральний, Пуще-Водицький, Золотий, Дитячий, Молодіжний, Чорторий, Райдуга, Венеція, Передмісна слобідка, пляж на озері Вербному та інші.

"У цьому році на пляжах уперше з'явилися біотуалети. Ми вже запускаємо піскоприбиральні машини, вони працюватимуть безперервно", - відзвітував начальник відділу зі зв'язків з громадськістю "Плеса" Михайло Чобанов.

15 травня на пляжі озера Тельбін запрацює кінотеатр під відкритим небом. Його облаштують за рахунок інвесторів та демонструватимуть соціальні ролики вперемішку із фільмами.

Попри квітневі обіцянки заступника міського голови Ігоря Добруцького, буцімто за користування пляжними тренажерами коштуватимуть 5 гривень, спортивні майданчики цього року залишаться безкоштовними, запевнив Чобанов.

"Усі тренажери в нас безкоштовні. На пляжах є футбольні та дитячі майданчики, тренажери. Вхід, як і саме користування, нічого не коштує", - сказав він.

Пляжі Гідропарку обслуговуватимуть рятувальники місцевої станції №3. Після відкриття сезону на зміні працюватимуть від 10 до 15 рятувальників, човнів та жилетів також є вдосталь, запевнив заступник начальника станції Тарас Подольський.

Готується до літнього сезону й пляж Венеція - із барами, кальянною зоною, рестораном із "мангальним" меню .Вхід коштуватиме від 20 до 100 гривень, повідомила управляюча пляжу Світлана Савицька.

Як відомо, наприкінці квітня Ігор Добруцький запевнив, що 8 пляжів у Гідропарку вже одержали санітарні паспорти.

Нагадаємо, вже з наступного тижня Дніпром почне курсувати річковий трамвай.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ