Небайдужі кияни приберуть Хрещатий парк


18 травня в 10.30 біля входу в "Український дім" небайдужі кияни зберуться на прибирання парку Хрещатий.

Про це йдеться в повідомленні громадської ініціативи "Збережи старий Київ".

Охочих допомогти просять взяти з собою мішки для сміття, рукавиці, широкі лопати, та будь-який інший реманент, що може знадобитися для очищення території.

Активісти нагадують, що за останній рік з київського зеленого фонду "з грубими порушеннями продано і передано" понад 1 тисячу 500 гектарів насаджень.

"У киян відібрано в Голосіївському районі - 1 тисячу 287 гектарів, в Дарницьому - 4 га, Деснянському - 82,6 га, Дніпровському - 38,3 га, Оболонському - 39,2 га, Печерському - 13,1 га, Подільському - 13,2 га, Солом'янському - 0,2 га, Святошинському - 11,6 га та в Шевченківському - 7,6 га. Проте це лише початок", йдеться в повідомленні.

Активісти нагадали, що упродовж минулого року постраждали Лиса гора, парк Хрещатий, ботсад Фоміна, урочище Покал, скверСтуса, сквер коло Тихвінського провулку, парк Либідський, сквер на Ревуцького, Солом'янський парк, лісові зони Трухановогоострову, парк на метро Дарниця та багато інших.

"Раніше парки слугували природним ефективним бар'єром супроти шуму та пилу. Тепер зелень галопуючими темпами нищиться. Очевидно, що вже за декілька років показники якості життя в місті серйозно впадуть. Боротися за своє право жити в нормальному місті можливо. В першу чергу необхідно привертати увагу до протизаконних знищень природи і покращувати громадянську солідарність захисту природи", йдеться в повідомленні.

"Так, нещодавно за класичною схемою КМДА було проведено ліквідацію частини парку "Хрещатий". Спочатку парк припинили прибирати комунальні служби, потім інспекція встановила факт його забрудненості і ось вже тепер "нікчемний та непотрібний" парк перетворюється на 2 гектари під забудову арт-центру Віктора Зінчука", - сказали активісти "Збережи старий Київ".

"Нам треба рятувати наші парки. Наші парки - нам потрібні", - наголошують активісти та закликають усіх киян приєднатися до прибирання.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ