Річковий трамвай розпочне роботу наступного тижня



Фото з сайту КМДА
Починаючи з наступного тижня у столиці почне курсувати річковий трамвай. А до Дня Києва планують відкрити четверту станцію на Дніпрі - "Наводницкий парк", пише "Сегодня".

Однак, цього року трамвай курсуватиме тільки ввечері, оскільки, за словами міських чиновників, ранкові рейси себе не виправдали.

"Річковий трамвай - це просто приємний спосіб дібратися з роботи додому після важкого трудового дня, адже минулий рік показав, що на ранкових рейсах ніхто не їздить. З 200 місць було зайнято лише 5! Тому ми їх просто скасували", - сказали у керівництві "Плеса".

Тож разом з цим річковий трамвай втратив і своє першопризначення - розвантажити столичні мости від заторів та зекономити час киян, який вони втрачають на дорогу до роботи.

Однак, як відомо, з Березняків до Подолу пором плив близько 30 хвилин і забирав з кишені киян 10 гривень, а в той самий маршрутка проходила цей маршрут за 15 хвилин і 2 гривні.

Тепер річковий трамвай буде відчалювати з Поштової до Березняків о 16.20 і 19.20, у зворотному напрямку - через 10 хвилин після прибуття.

Також з Поштової два кораблі рухатимуться до Оболонської набережної о 17.00 і 18.20, і відповідно назад - через 10 хвилин після прибуття.

За інформацією "Плеса", ціна на проїзд залишиться 10 гривень, однак, у річковому порту переконані, що поїздка коштуватиме не менше 20 гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ