БЮТ: Черновецький не має права утискати вуличних музикантів


Постійна комісія Київради з питань культури не пропонувала Київраді та КМДА вводити в дію додаткову систему контролювання вуличних музикантів.

Про це заявив голова профільної комісії бютівець Олександр Бригинець, повідомляє прес-служба БЮТ у Київраді.

"Такого питання очолювана мною комісія не розглядала", - запевнив він.

Депутат наголосив, що нині діяльність музикантів, художників, акторів, так само, як і робота, наприклад, слюсарів чи водіїв трамваїв у Києві регулюється виключно законодавством.

"Я виступаю за те, щоб вільні музиканти вільно виступали на вулицях міста. Сьогодні потрібно шукати механізми стимулювання цих нечисленних вуличних артистів, а не винаходити обмеження та ускладнення для їхньої роботи", - сказав Бригінець.

Він додав, що столична влада може проводити кастинги серед музик, але лише у тому разі, якщо "створить спеціальні місця для виступів артистів, забезпечить їх необхідною охороною та місцем для підключення апаратури, а також буде оплачувати їхні послуги".

"Проте якщо влада не збирається нічого робити для музикантів, то вона не має морального права тим чи іншим способом рейтингувати їх, оцінювати їхню діяльність та вирішувати, хто з них має, а хто не має права займатись творчістю", - сказав Бригінець.

Як відомою, у вівторок у ЗМІ була розповсюджена інформація щодо намірів міської влади зобов'язати вуличних артистів отримувати ліцензії на роботу і проходити іспит на профпридатність.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ