Черновецький влаштує кастинг для вуличних артистів



Фото hotelrus.com.ua
Серед столичних вуличних музикантів ходять чутки, що міська влада має намір зобов'язати їх одержувати ліцензії на роботу і проходити іспит на профпридатність.

Цю інформацію підтвердив і заступник голови комісії Київради з питань культури і туризму Михайло Резнікович, пише "Сегодня".

"Мова йде про те, щоб створити комісію, що зможе прослухувати артистів, а після чого вирішувати - видавати їм дозвіл на чи роботу ні. Наявність вуличних артистів - показник культури міста, вони повинні бути талановиті. І туристам, що приїдуть до нас на Євро-2012, вони повинні сподобатися", - сказав Резнікович.

Він додав, що у Франції для вуличних музикантів улаштовують суворий кастинг. Після нього, кращі виконавці можуть виступати в центрі міста, а гіршим дістаються окраїни.

Водночас Резнікович сказав, що про податки з музикантів ніхто не думає.

У столиці працює близько сотні вуличних артистів, їхні заробітки часом сягають 500 гривень за день. Однак, за словами музикантів, за кожну годину "праці" вони повинні платити по 3-5 гривень міліціонерам, щоб не вигнали або не забрали до відділку.

Тому багато з них із задоволенням одержали б ліцензію, дехто навіть згоден податки платити, лиш би не спілкуватися з міліцією. Правоохоронці, щоправда, будь-які "побори" заперечують.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ