Мерія знову обіцяє навести лад у розташування ларьків


Заступник голови КМДА Валерій Миронов заявляє, що столична влада незабаром наведе порядок з розміщенням кіосків у Києві.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби чиновника.

"На сьогоднішній день розробляється нова програма встановлення малих архітектурних форм у межах столиці, що буде затверджена вже на найближчій сесії Київрада. Наша мета - поліпшити зовнішній вигляд столиці, не створюючи додаткових труднощів для підприємців міста", - сказав заступник голови КМДА.

За його словами, за основу розробки нової програми узяті існуючі норми і порядок розміщення малих архітектурних форм для здійснення підприємницької діяльності.

"Я думаю, нова систематизована процедура одержання дозволів на розміщення торговельних кіосків задовольнить представників дрібного бізнесу", - сказав Миронов, додавши, що влада веде переговори з найбільшими асоціаціями торговців.

"І всі нововведення в розробці даної програми внесені за їхньої особистої участі, з урахуванням їхніх пропозицій та інтересів", - наголосив заступник голови КМДА.

Існуюча нині схема, на думку чиновника, сприяє хаотичному розташуванню архітектурних форм і не відповідає уявленню про стандарти європейської столиці. Крім того, у ході перевірки, з'ясувалося, що велика кількість власників МАФів або не мають відповідних дозвільних документів, або отримані з численними  порушеннями.    

"Після впровадження комплексної схеми розміщення  малих архітектурних форм усі, хто раніше легально одержав  документи на установку кіосків, без проблем одержать дозвіл нового зразка",  - сказав чиновник.

Він наголосив, що відповідно до нової схеми процедура одержання відповідного дозволу стане дешевшою і дасть підприємцям "гарантії довгостроково і цивілізовано вести свій бізнес".   

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ