Під київською мерією влаштують сміттєзвалище


7 травня о 13.15 біля входу до Київської адміністрації відбудеться презентація акції "Зробимо Київ чистим".

Екологічні активісти, небайдужі мешканці міста та відомі зірки звезуть під київську мерію 10 мішків сміття, зібраних у 10 районах столиці, повідомляють організатори. 

"Незважаючи на періодичні акції з прибирання, Київ досі завалений сміттям, і організатори акції хочуть наочно продемонструвати це міській владі. Це відбувається в першу чергу тому, що, всупереч закону, ніхто не штрафує людей, які смітять, а комунальні служби не забезпечують достатню кількість урн та баків для сміття", - наголосили активісти.  

За словами координатора проекту Юрія Пивоваренка, мета проекту "Зробимо Україну чистою" - підвищити відповідальність кожної людини та залучити її до розв'язання гострої смітникової проблеми, попередити смітниковий апокаліпсис.

"Це можливо, якщо поінформовані та культурні громадяни не кидатимуть сміття повз урни та нарешті почнуть його сортувати. Адже сміття - це цінний ресурс, вторинна переробка якого дозволить наповнювати бюджет та вирішити екологічну проблему, одну із найгостріших... І ще зменшити площі, що відводяться під сміттєзвалища," - сказав Пивоваренко.

Акція "Зробимо Київ чистим" - є першим кроком в реалізації довгострокового проекту "Зробимо Україну чистою", покликаного "гармонізувати взаємини людини й природи, зробити модним життя в чистій і культурній країні, подолати суто споживацьке ставлення до навколишнього середовища", йдеться в повідомленні організаторів.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ