До Дня Києва обіцяють здати перший шматок швидкісного трамваю



Фото 2012.ua
Роботи на першому відрізку будівництва швидкісного трамваю підходять до завершення. Так, на зупинках від "Родини Сосніних" до кінцевої зупинки на Кільцевій дорозі вже спорудили бетонні платформи та встигли наполовину обкласти їх плиткою, пише "Газета по-київськи".

Крім того, нині готові також накриття над платформами та цегельні приміщення, у яких будуть розміщені туалети для пасажирів і технічні приміщення для робітників.

На зупинці "Ромена Ролана" уже закінчують обладнувати перехід, там усе обкладено плиткою, а от у переході на "Родини Сосніних" до облицювальних робіт ще не приступали.

Однак, за словами робітника фірми-підрядника  Миколи Мельника, роботи нині вистачає всім.

"Одні плитку кладуть, інші штукатурять, феми вкладають на платформі. Це торік місяцями сиділи без роботи. Щоправда, зарплату ще за лютий не віддали. По десять годин махаєш лопатою, розкидаючи щебінь, а в кишенях порожньо", - сказав робітник.

Водночас робітникам "Київмістобуду-2", що будують зупинку "Ромена Ролана", зарплату дають вчасно.

Однак, на окремих ділянках швидкісного трамваю до роботи ще не приступали. Зокрема, на відрізку від Повітрофлотського проспекту до зупинки "Івана Лепсе".

За словами заступника директора КП "Київпастранс" Володимира Осадчого, до Дня Києва планують здати чотири станції від Кільцевої до Лепсе і запустимо трамвай в об'їзд через бульвар Лепсе, ст. м. "Берестейська" і "Лук'янівська".

"До жовтня-листопаду збираємося здати всю лінію. Щоб закінчити будівництво, потрібно 120 мільйонів гривень, але бюджет міста ще не прийнятий", - сказав Осадчий.

Як відомо, швидкісну лінію трамваю обіцяли здати до Дня Києва 2009 року, однак, потім терміни здачі кілька разів переносили.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ