Велосипедисти Києва просять виділити гроші на велодоріжки



Фото guardian.co.uk
Асоціація велосипедистів Києва звернулася з офіційними листами до заступника до чиновників Київської адміністрації з проханням передбачити в бюджеті 19 мільйонів гривень на будівництво перших велодоріжок.

За підрахунками Головного управління транспорту, саме така суму  коштів необхідно виділити цього року, повідомили в АВК.

"Сподіваємося, що бодай один-два велосипедні маршрути з'являться в Києві вже у 2010 році, і нарешті ваші численні публічні обіцянки, плани і наміри, які транслювалися в ЗМІ сотні разів, будуть підкріплені конкретним результатом, на який давно чекають кияни - урочистим відкриттям першої велосипедної доріжки",  йдеться в листі організації до керівників міста.

Як відомо, Програма облаштування та розвитку велосипедних доріжок у Києві була ухвалена Київрадою 24 грудня 2009 року. Вона передбачає облаштування в столиці 17 транспортних та рекреаційних веломаршрутів загальною тривалістю 162 км до 2012 року.

Вартість проекту в цінах 2008 року складає 79 мільйонів гривень.

Згідно з програмою, велодоріжки мають прокладатися поза межами проїжджої частини і фізично відділятися від неї для уникнення доступу автомобілів.

"Зараз Київ є єдиною столицею Європи, яка досі не має інфраструктури для велосипедного транспорту. Попри це, в Києві налічується близько 15 тисяч постійних користувачів велосипедного транспорту, і їхня кількість постійно зростає", - наголосили в АВК.

Як відомо, Київрада планує в першому читанні розглянути проект цьогорічного міського бюджету 14 травня, а потім затвердити його на засіданні ради 27 травня.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ