Тиждень виставок та концертів у Києві



Напередодні Дня Перемоги у столиці відбудеться низка різноманітних мистецьких виставок та концертів.

Про це розповів заступник голови КМДА Віталій Журавський, повідомляє прес-служба мерії.

Зокрема, до 11 травня у Музеї історії міста Києва, що на вул. Хрещатик, 2, триває виставка "Дзвони Перемоги".

У Літературно-меморіальному музеї-квартирі Тичини, що на вул. Терещенківській, 5, представлена виставка робіт львівської художниці Вікторії Проців. Крім того, з 1 до 30 травня у одному із залів цього музею представлена виставка, присвячена пам'яті Погрібного

"Внесок Погрібного у розвиток української культури".

У залах Музею книги і друкарства, що вул. Мазепи, 21, до 20 травня триватиме виставка Любави Тарадай "Батик", а до 21 травня - виставка "Час у фотографіях Києво-Печерської Лаври кінця ХІХ - початку ХХ століть". До 31 травня у цьому ж музеї представлена виставка "Дон Кіхот української бібліології", що присвячена 115-й річниці українського книгознавця Левка Биковського.

5 травня о 15.00 у Музеї театрального, музичного та кіномистецтва, що на вул. Мазепи, 21, корпус 24, відбудеться відкриття виставки до 65-річчя Перемоги "Людина і війна", центральною фігурою якого стане фільм "Воєнно-польовий роман".

З 6 до 25 травня в Історико-меморіальному музеї Михайла Грушевського, що на вул. Паньківській, 9, проходитиме виставка живопису Любові Міненко, що присвячена 60-річчю від дня її народження.

Також, 6 травня у концертній залі Київського інституту імені Глієра, що на вул. Толстого, 31 о 13.00 відбудеться концерт, присвячений 65-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Цього ж дня о 13.30 у залах Київської академії мистецтв, що на вул. Героїв Сталінграду, 10, відбудеться презентація мистецького проекту "Подвиг очима юних митців" за участю юних студентів та викладачів Академії.

6 травня о 15.00 у Музеї партизанської слави, що знаходиться на території парку Партизанської слави відкриється фотодокументальна виставка, присвячена Дню Перемоги "Цей день ми наближали як могли".

7 травня о 15.00 відбудеться зустріч студентів Київської муніципальної української академії танцю імені Лифаря з ветеранами війни, праці та військовослужбовцями. Зустріч проходитиме у малій залі академії, що на вул. Данькевича, 4-А. О 17.00 студенти академії дадуть концерт для ветеранів.

Того ж дня о 16.00 у Національному музеї українського народного декоративного мистецтва, що на вул. Мазепи, 21, відкриється виставки творів Андрія Курила (художнє скло).

Крім того, 7 травня о 19.00 у Київському національному академічному театрі оперети, що на вул. В. Васильківській, 53/3, відбудеться концерт "Дотик до серця генія", присвячений 200-річчю від дня народження Шопена.

9 травня о 15.00 на Співочому полі Печерського ландшафтного парку розпочнеться Всеукраїнський фестиваль кращих ветеранських колективів Києва та України.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ