У центрі столиці з'явиться пам'ятник Сталіну?


Голова комісії Київради з питань культури і туризму бютівець Олександр Бригинець заявляє, що на вул. Костьольній планують установити пам'ятник, імовірно, Йосипові Сталіну.

Про це пише ЛігаБізнесінформ з посиланням на прес-службу політика.

"У четвер зранку на вул. Костьольній невідомі без відповідних документів почали рити котлован для встановлення, за їхніми словами, пам'ятника. Подейкують, що це може бути пам'ятник Йосипові Сталіну", - сказав депутат.

Він відзначив, що місцеві мешканці, які проти незаконних будівництв на вулиці, викликали міліцію. Правоохоронці попросили будівельників показати документи на право будівництва, однак ті швидко зникли з місця подій.

У Головному управлінні охорони культурної спадщини КМДА заявили, що дозвіл на встановлення будь-якого пам'ятника на цій вулиці не давали.

Однак, додав Бригінець, котлован для пам'ятника уже виритий, а будівельники можуть повернутися в будь-який момент.

Видання нагадує, що раніше народний депутат, перший секретар Харківського обкому Компартії Алла Олександровська заявляла, що в Україні необхідно встановити пам'ятник Сталіну.

Також повідомлялося, що Запорізький обком КПУ планував до 65-річчю перемоги у Великій Вітчизняній війні встановити бюст Сталіну у Запоріжжі.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ