До купального сезону відкриють водне таксі і пляжні кінотеатри


Столичні пляжу готують до купального сезону, який може розпочатися вже на травневі свята.

Нині робітники фарбують лежаки, урни та прибирають сміття, але вода біля пляжів мутна, з величезною кількістю водоростей, пише "Сегодня".

За словами начальника служби реалізації відпочинку КП "Плесо" Леоніда Підгорного, офіційно купальний сезон відкривається, коли температура води досягає 17 градусів, а цього можна очікувати вже на вихідних.

"29 зон відпочинку по Києву в повній готовності. Пляжі почищені, нові біотуалети встановлені, та й вода відповідає всім нормам", - запевнив Підгорний. 

Однак, за словами заступника голови КМДА Ігоря Добруцького, санітарний паспорт поки що отримали лише 8 пляжів у Гідропарку.

У тому, що ситуація з пляжами набагато гірша, переконаний екс-начальник "Плеса" Микола Щепець, мовляв, причепурили їх лише зверху: "Там не проводяться заходи щодо боротьби з кліщами, пацюками. Уявіть, у Києві не було 10 років лептоспірозу, а торік, за даними СЕС, кілька людей занедужало".

Крім того, він наголосив, що на пляжі не засипали пісок, а рятувальні човни комунальники умудрилися передати в оренду приватним особам під розваги.

Проблеми з піском підтвердив і новий керівник "Плеса", а от інформацію про хвороби чи здачу човнів заперечує.

"Човни в оренду ми не віддавали. Що стосується піску, то отут проблеми. Уже зараз його катастрофічно не вистачає, люди його крадуть і перепродують!", - сказав Підгорний.

Однак, найближчим часом обіцяють все владнати. Вхід на пляжі залишиться безкоштовним, а от за парасолю треба буде віддати 5 гривень, за 30 гривень можна буде полежати на шезлонзі.

Крім того, на пляжах обіцяють відкрити пункти прокату м'ячів, бадмінтону, гідроциклів;

водне таксі та кінотеатри на воді.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ