Парад на Хрещатику репетируватимуть 2 дні


4 та 6 травня на Хрещатику пройдуть генеральні репетиції параду до дня Перемоги, пише муніципальна газета "Хрещатик".

За інформацією прес-служби Міністерства оборони, репетиції почнуться о 10.00, через що ДАІ Києва обмежить рух транспорту в центрі міста на вулиці Хрещатик та Європейській площі.

Цього року центральною вулицею міста маршируватимуть майже 3 тисячі військовослужбовців ЗСУ, до яких долучаться їхні російські та білоруські колеги. Зокрема, 75 десантників із Росії та 122 курсанти і 14 офіцерів військ Білорусії.

Парад військ розпочнеться з проїзду Хрещатиком легендарного танка Великої Вітчизняної війни Т-34 з автентичною копією прапора Перемоги на башті.

За ним проїдуть автомобілі Великої Вітчизняної зі встановленими в кузовах протитанковими та зенітними гарматами, прожекторна установка, бронетранспортер та славетна реактивна система залпового вогню "Катюша", а також мотоцикли.

Після історичної частини розпочнеться хода барабанщиків ліцею імені Богуна. За ними рушать підрозділи Збройних сил, військовослужбовці, одягнені у стилізовану форму часів Великої Вітчизняної війни.

Крім того, на Хрещатику буде виставлено 34 зразки сучасних озброєнь і військової техніки часів війни.

ДАІ попереджає, що 4, 6 та 9 травня через святкові заходи буде заборонено паркування всіх видів транспорту на бульварі Лесі Українки (від вулиці Шовковичної до провулка Щорса), Михайлівській площі та на майданчиках біля Річкового порту.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ