MironovaGallerу запрошує на нову арт-колекцію



Галерея Тетяни Міронової, що на вул. Алли Тарасової, 5, починає знайомити своїх гостей з новою живописною колекцією знаного українського художника Романа Жука.

Центральні роботи експозиції датовані 2010 роком та були передані особисто художником з Амстердаму, повідомляють організатори.

За їх словами, це збірка колоритних "смачних" натюрмортів та жіночих портретів. До спеціальної камерної експозиції Галереї увійшли також відомі полотна.

Роман Жук - визнаний майстер українського сучасного мистецтва. Він стояв біля його витоків наприкінці 1980-х разом із засновниками українського транс авангарду.

Художника відносять до львівської школи, проте Жук давно вже став митцем доби глобалізації, поєднавши в своєму творчому житті Львів, Київ і Амстердам.

 

Він сформував і розвинув авторський стиль, перетворюючи традиційні жанри натюрмортів та портретів в загадкові сюрреалістичні оповіді. Художник наче бачить предмети крізь кольорове скло, і звичні кольори перетворюються на незвичні. Тож, і композиція сприймається загалом зовсім інакше.

 
Зелена риба, жіноча рожева постать, червоний посуд, -  така фантазія українсько-голландського митця.

У колекції Галереї: композиції з полуницями, вином, сосисками у перлах, помаранчами, а також окреме місце займають тендітні жіночі образи.

Виставка триватиме до 31 травня.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ