Замість парку Франка на Печерську виросте висотка?


Парк імені Івана Франка на Печерську може бути знищений задля будівництва адміністративно-офісного центру.

Про це заявив депутат Печерської районної ради Леонід Ємець, повідомляє прес-служба політика.

За його словами, документи про заплановане будівництво потрапили до нього випадково.

"На Печерську, який найбільше страждає від забудови, зелені зони стали рідкістю. Печерська районна адміністрація постійно стежить за благоустроєм парку Франка. Тому інформація про те, що він може бути знищений, стала прикрою несподіванкою як для мешканців, так і для влади району", - зазначив Ємець.

 

 

За інформацією депутата, у 2007 році Київрада дала дозвіл на розробку документації для забудови парку Франка за адресою площа Івана Франка, 5, "не повідомивши ні громадськість, ні  Печерську районну раду".

 
За документами, замість парку, зліва від Національного академічного театру Франка планується зведення шестиповерхової адміністративно-офісної будівлі з підземним паркінгом.

"При знищенні парку постраждає і погруддя видатного поета, ім'я якого носить зелена зона. Пам'ятник, розміщений у парку, планують прибрати", - зазначив Ємець.

Як повідомив депутат, до нього вже звернулися представники громадськості та колектив Національного академічного театру Франка з вимогою втрутитися у процес та запобігти знищенню парку.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ