В уряді готуються саджати київських чиновників?


Віце-прем'єр з силових питань Володимир Сівкович прогнозує, що всі чиновники КМДА причетні до зникнення приватизаційних документів Київради нестимуть кримінальну відповідальність.

Про це він сказав у четвер на Міжвідомчої робочої групи з розв'язання нагальних проблем соціально-економічного розвитку Києва, коментуючи зникнення документів у столиці.

"Після того, як фактично всі правоохоронні структури отримали команду на перевірку зловживань в бюджетній сфері і роботі управлінь департаментів КМДА. Там де найбільше було гаряче, там і загорілося. Я маю на увазі, що порушень більше всього було у сфері приватизації землі і нерухомого майна, тому вони зникли, від видом того, що вкрали машину", - сказав Сівкович.

На уточнююче запитання "Української правди. Київ", чи буде покараний Петро Іванов, який безпосередньо причетний до викрадення, оскільки вкрали його авто, віце-премєр відповів: "Іванов - це не той, хто давав вказівки незаконно приватизовувати. Це той, хто виконував. Основні, я вважаю, злочинці, це ті, хто стоять за цими наказами".

"Хто перший сховався після відкриття кримінальної справи? - Чуб. - Хто ззаду Чуба стоїть?.. Наше завдання не посадити, а змусити зрозуміти, що вони чиновники, що їх наймали на роботу люди і що вони повинні допомагати киянам, а не сісти на ці посади для того щоб набивати собі кишені", - сказав Сівкович.

На зауваження журналіста, що можливо варто було б когось посадити в приклад іншим, чиновник відповів: "А ви не поспішайте. Я думаю - ще все попереду".

Сівкович також додав, що потрібно буде через БТІ забирати всі можливі документи, "піднімати всі справи приватизаційні заново і заново збирати всі ці справи".

"Буде дуже багато судових рішень як зі сторони влади, так і зі сторони тих, хто придбав цю власність, бо більшість із них купували і майже всі, думаю, розуміли, що вони купують цю нерухомість з порушенням законодавства. Суди судами, але доплачувати або повертати прийдеться", - підсумував він.

Як повідомлялося раніше, наприкінці березня у голови комісії Київради з питань приватизації, депутата від Блоку Черновецького Петра Іванова, на парковці на проспекті Перемоги вкрали джип "Фольксваген" вартістю біля $80 тисяч, у якому знаходилися приватизаційні документи.

Опозиція тоді заявляла, що це фіктивне викрадення, мовляв, насправді команда мера намагається замести сліди. Крім того, депутати заявляють, що приватизаційні справи за 4 роки влізли б хіба що в автобус, але не в джип.

За кілька днів після цього зник начальник Головного управління комунальної власності КМДА  Анатолій Чуб. Наступного дня його знайшли в лікарні.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ