Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4bd974b82c1b9/
Українська правда
Київ

У мерії кажуть, що голодних учнів у школах немає

29.04.2010  14:59

Заступник голови КМДА Віталій Журавський заявляє, що у 2009-2010 навчальному році учні столичних шкіл забезпечені усіма видами харчування, зокрема, буфетною продукцією та гарячим харчування.

Гаряче харчування отримують 123 тисячі 17 учнів, що становить 57,2% від загальної кількості дітей, йдеться в повідомленні прес-служби КМДА.

За словами Журавського, харчування здійснюється як за кошти батьків, так і безоплатно (відповідно до виділених коштів). Загалом 58 % учнів харчуються за кошти батьків і 42 % - отримують пільгове харчування.

"Відповідно до  постанови  Кабінету міністрів гарячим харчуванням забезпечені всі учні 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів. Крім того, за ініціативою київської міської влади з 1 вересня 2006 року запроваджено безкоштовне харчування сніданками учнів 5-11 класів із числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей з малозабезпечених сімей", - сказав Журавський.

Також, за його словами,  усі учні 5-11 класів та учні 1-4 класів із числа дітей-сиріт та дітей, які позбавлені батьківського піклування, дітей із малозабезпечених сімей, які постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи мають змогу безкоштовно отримувати сік або молоко та вівсяне печиво чи пряники.

Журавський наголосив, що вартість усіх видів харчування встановлюється розпорядженнями райдержадміністрацій, які проводять тендерні процедури на закупівлю продуктів харчування та надання послуг по організації харчування в навчальних закладах.

"Головне управління освіти та науки КМДА щоквартально проводить аналіз вартості харчування в навчальних закладах міста. Проте наразі, у зв'язку з тим, що якість продуктів, які постачаються у школи та садочки для харчування дітей, помітно знизилася, виникає потреба посилити контроль за виконанням своїх зобов'язань організацій, що постачають продукти", - додав Журавський.

Як повідомлялося раніше, прокуратура після проведення численних перевірок дійшла висновку, що у столичних дитсадках та школах не дотримуються норм харчування.

У КМДА пояснювали це недостатнім фінансуванням, внаслідок чого кошти замість харчування йдуть на зарплати вчителів.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.