Захисники тварин зіграють під мерією траурний марш


У п'ятницю о 15.00 біля Київської міської адміністрації відбудеться акція протесту проти жорстокого ставлення до тварин у Київському зоопарку та непрозорої діяльності цієї установи.

У пам'ять про слона Боя та інших загиблих в зоопарку тварин відбудеться перформанс із живим виконанням траурної музики, повідомляє прес-служба Національного культурно-екологічного центру.

Активісти нагадали, що 26 квітня помер слон  Бой, а загалом за останній час в зоопарку загинули: білогрудий ведмідь Ося, броненосець, амурський тигр Іван, 13 великих водоплавних птахів, самець зебри Грант, у невідомому напрямку зник важкохворий кінь Пржевальського, а також перебувають у важкому стані багато інших тварин.

Захисники тварин переконані: відповідальні за ці смерті - некомпетентна адміністрація Київського зоопарку та Київська адміністрація, що "покриває фінансові махінації та жорстоке ставлення до тварин в зоопарку".

Активісти прийдуть під мерію з вимогами відсторонити від посади гендиректора зоопарку Світлани Берзіної; розслідувати фінансові порушення адміністрації зоопарку і випадків жорстокого та недбалого ставлення до тварин із подальшим покаранням винних.

Також захисники тварин вимагають призначення на посади керівників зоопарку компетентних фахівців, які дійсно піклуються про тварин та встановлення громадського контролю за діяльністю адміністрації зоопарку.

"Українська правда. Київ"   

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ