На схилах Дніпра росте чергова висотка



Фото archunion.com.ua
Скандальну 18-поверхівку "Diamond hill" на вулиці Мазепы,11а секція "б", будують надзвичайно швидкими темпами.

Так, три роки будівництво велося середніми темпами, а за останні кілька місяців закінчили підземний паркінг на 288 машиномісць і звели 4 поверхи над нульовим рівнем, пише "Газета по-київськи".

Рішення про передачу в оренду на 10 років ТОВ "Вант" ділянки площею 0,89 га під будівництво житлового комплексу було прийняте Київрадою у 2004 році. На той момент там розташовувався відомчий дитячий садок заводу "Арсенал". У 2007 році міські депутати продали ділянку за 17,184 мільйона гривень.

Незважаючи на критику, проект будівництва 83-метрового будинку затвердила містобудівна рада. Тоді ж гендиректор забудовника "К.А.Н. Девелопмент" Андрій Гуцал запевнив, що поверхів буде 12.

Однак, нині на вулиці Мазепи зводять 18-поверховий будинок, незважаючи на те що просто під зсувонебезпечним схилом знаходяться пам'ятник Андрієві Первозванному й Аскольдова могила, а зовсім поруч - Лавра.

Як відзначає видання, не думає забудовник ні про загрозу пам'ятникам, ні про порушення спокою киян.

За словами жительки будинку на вулиці Мазепы,11а Ніни Спиркіної, мешканці сусідніх будинків вже втомилися скаржитися.

"Працюють вони незрозуміло за яким графіком. То весь день відпочивають, то до півночі гупають, матюкаються. Ліхтарі з крана по вечорах у вікна світять, заснути неможливо. Це будинок нам вікна від світла закриває, страшно уявити, що буде, коли його добудують", - сказала жінка.

Люди й досі не розуміють, як такий проект будівництва могли затвердити.

За словами архітектора Георгія Духовичного, за ступенем нанесення збитку вигляду схилів Дніпра будинок на вулиці мазепи можна порівняти з "монстром на грушевського".

"Верхня кромка схилів повинна формувати силует правого берега, а не служити місцем для забудови. Будівництво на Дніпровських схилах давно настав час заборонити. На прикладі будинку на Грушевського, 9а, видно, які проблеми виникають на зсувонебезпечному схилі - усе навколо обсипається", - сказав архітектор.

За інформацією видання, "К.А.Н. Девелопмент" пов'язують з олігархом Фатігом Алієвим, власником "Мандарин-плаза" і офісного центра "Парус".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ