Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4bd93d39c04f5/
Українська правда
Київ

Довгий просить депутатів відмовитись від свят і поїздок та сісти за бюджет

29.04.2010  11:03

Секретар Київради Олесь Довгий закликав депутатів і особливо представників бюджетної комісії відмовитися від відпочинку і святкувань задля роботи над бюджетом міста.

Про це він сказав відкриваючи засідання Київради у четвер.

"27 числа Верховна рада нарешті ухвалила державних бюджет. Я хотів би всіх нас з цим привітати і нагадати, що відтепер у нас ввімкнене зелене світло і можливість для прийняття київського бюджету і програми соціально-економічного розвитку", - сказав Довгий.

Він додав, що "очевидно, що у 2010 році за кількісними параметрами бюджет 2010 не буде перевищувати бюджет 2009 року".

"Проте я хотів би наголосити, що нам вдалося знайти певні компроміси і Кабмін пішов нам назустріч, і в цьому році вилучення зменшені більше ніжна мільярд у порівнянні з минулим роком. Центральна влада в цьому році виділила понад 800 мільйонів на субвенції на фінансування важливих об'єктів: добудова та введення в експлуатацію трьох станцій метро, завершення другої частини Подільсько-Воскресенського переходу, реконструкції Московської площі, розв'язки на перетині Возз'єднання та моста Патона та для робіт на Бортницькій станції аерації", - сказав Довгий.

Секретар Київради наголосив, що оскільки бюджет України вже прийнятий, то міська влада також повинна змінити графік розгляду цього питання.

"Ми планували, що бюджет буде прийнятий в наступному місяці  і відтак на 14 травня ми планували презентацію, а на 28 - прийняття. Оскільки, я думаю, що бюджет буде підписаний і оприлюднений уже сьогодні або завтра, ми з вами не дивлячись на вихідні і зобов'язані переходити до процесу формування бюджету вже зараз", - сказав Довгий.

За його словами, усе це потрібно, щоб на 14 травня депутати не просто презентували проект бюджету, а щоб виносили вже відпрацьований документ, "який буде містити мінімальну кількість зауважень і пропозицій".

"Нам треба надзвичайно напружено попрацювати над розробкою зазначеного документу. Тому я закликаю всіх депутатів усупереч своїм планам щодо святкування травневих свят і поїздок, які планували, починати підготовку цих документів", - сказав Довгий.

"14 числа, я маю надію, зазначений проект буде прийнятий за основу", - сказав секретар Київради.

"Українська правда. Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.