У Черновецького вигадали, як прикрасити Київ до Дня Перемоги


Київська влада підготувала цілісну концепцію святкового художнього оформлення міста до Дня Перемоги.

Так, кожна з центральних вулиць Києва буде прикрашена у власних кольорах, повідомляє прес-служба мерії.

Такий же підхід буде застосовуватись і при прикрашанні районів міста, мостів тощо.

Родзинкою святкового оформлення центральної вулиці столиці -  Хрещатика - стануть сітілайти, на яких будуть розміщені фронтові фото учасників бойових дій і справжні фронтові листи, надані ветеранами Великої Вітчизняної війни, наголосили в мерії.

Крім того, фронтові фото також були використані і при складанні макетів для білбордів, які мають прикрасити усі вулиці столиці.

Затверджена і єдина емблема свята - орден Великої Вітчизняної війни на тлі Георгіївської стрічки.

Відповідно до єдиної концепції будуть прикрашені усі мостові переходи Києва. Для кожного з мостів, що поєднують береги Дніпра, визначена відповідна кольорова гамма і єдина символіка.

 
Також столична влада обіцяє до свята провести благоустрій усіх парків та скверів Києва, відновити роботу усіх 22 міських фонтанів, а на Хрещатику встановити квітковий годинник.

"Ми приділили особливу увагу питанню прикрашення міста до Дня Перемоги. 65-річниця Перемоги - це визначна дата, тож ми прагнули щоб усі, хто в ці дні буде пересуватись вулицями столиці, змогли відчути особливу святкову атмосферу", - сказав міський голова Леонід Черновецький.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ