Київ витратить 1,5 мільярда на підготовку до Євро-2012


У 2010 році на виконання Державної цільової програми по Євро-2012 на об'єкти столиці буде спрямовано майже 1,5 мільярда гривень.

Про це на прес-конференції у середу заявив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, повідомляє пре-служба мерії.

"Хочу підкреслити, що жодних загроз, які могли б викликати побоювання щодо проведення футбольного чемпіонату з футболу Європи у 2012 році сьогодні не існує", - наголосив він.

Водночас чиновник додав, що безперечно, є багато поточних питань, які потребують вирішення і постійного контролю з боку міської та державної влади. Зокрема, графік виконання будівельних робіт по НСК "Олімпійський", зони гостинності, реконструкція Троїцької площі, план евакуації, встановлення критої частини стадіону, добудова аеропортів "Бориспіль" та "Київ" тощо.

"Сьогодні ми активно працюємо над реконструкцією аеропорту "Київ". Вже введена в експлуатацію злітно-посадкова смуга, тепер аеропорт може приймати літаки класу Боїнг-737,  Ейрбас-320 тощо.  Цього року ми почали будівництво нового міжнародного терміналу і реконструкцію існуючого пасажирського терміналу. Також буде реконструйована привокзальна площа і побудований паркінг", - сказав Голубченко.

Він також нагадав, що за підтримки Кабміну нині вирішується питання будівництва нової дороги від аеропорту та закінчення Великої кільцевої дороги протяжністю 1,7 км від вул. Рокосовського до вул. Богатирської.

Голубченко підкреслив, що ще одним важливим напрямком роботи є належна підготовка транспортної інфраструктури Києва. Зокрема, 200 мільйонів гривенеь планується спрямувати на будівництво, реконструкцію та ремонт доріг. Крім того, планується закінчити реконструкцію Московської площі (148 мільйонів гривень) та будівництво трьох станцій метро на Теремки (близько 700 мільйонів гривень).

"Загалом у 2010 році на реалізацію комплексу підготовчих заходів у столиці, передбачених Державною цільовою програмою підготовки та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, буде спрямовано 1 мільярд 27 мільйонів гривень державних коштів. Ще 400 мільйонів гривень буде виділено з міського бюджету", - сказав заступник голови КМДА.

Він додав, що наразі у столиці активно виконуються ремонтні роботи в існуючих готелях, будуються нові. Зокрема, протягом 2010-2011 років буде введено в експлуатацію 7 нових готелів.

"Я не маю сумнівів, що ми якнайкраще підготуємось до фіналу чемпіонату з футболу ЄВРО-2012 та проведемо його на найвищому рівні. Впевненості в успішній підготовці міста до чемпіонату додає і те, що ми одержали дієву підтримку на всіх рівнях державної влади", - підсумував Голубченко.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ