Із боргами мерії перед "Київводоканалом" розбереться Комісія з питань ЖКГ


 Київська адміністрація і ВАТ АК "Київводоканал" не можуть узгодити схему розрахунків і суму компенсації різниці у тарифах, яка накопичилася за 2009 рік.

Відтак постійна комісія Київради з питань ЖКГ має намір детально вивчити це питання, повідомив депутат Київради "литвинівець" Микола Гоцький.

За його словами, "Київводоканал" звернувся до комісії зі скаргою на Головне управління комунального господарства, в якій зазначається, що управління не погодило і не підписало жоден розрахунок різниці в тарифах за 2009, підготовлений компанією.

ВАТ вважає, що управління дестабілізує стан водопостачання в столиці, порушуючи рішення Київради про порядок розрахунків, обліку та відшкодування різниці в тарифах.

На думку депутата, Головне управління не обліковувало різницю в тарифах "Київводоканалу" через відсутність коштів у бюджеті на її виплату.

А брати на себе зобов‘язання, підписавши розрахунки, але не виплативши компенсацію, ГУ не захотіло, аби "Київводоканал" не мав підстав добиватися стягнення коштів у судовому порядку.

"Хто правий у ситуації, що склалася, - "Київводоканал" чи Головне управління комунального господарства - наша комісія буде вивчати, і якщо дійсно ВАТ має рацію у своїх розрахунках, то потрібно включати до проекту міського бюджету на 2010 рік кошти на компенсацію йому різниці у тарифах за 2009 рік", - сказав Гоцький. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ