Після травневих свят киян залишать без гарячої води



Фото matcmadison.edu
11 травня АК "Київенерго" розпочинає щорічні роботи з гідравлічних випробувань теплових мереж, під час яких у столиці буде частково відключене гаряче водопостачання.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Київенерго".

"Підготовку до наступного опалювального сезону ми розпочали ще в березні з ремонтів систем гарячого водопостачання. З травня ми продовжуємо підготовчу кампанію та переходимо до щорічних гідравлічних випробувань: перевіримо найбільш "підозрілі" теплові мережі, проведемо необхідні ремонти та реконструкції", - прокоментував технічний директор компанії Олександр Зайцев.

Він наголосив, що випробування теплових мереж відбуваються холодною водою із збільшеним на 25% тиском, що відповідає вимогам та нормам для такого виду робіт.

"Щорічні випробування не тільки додають незручностей киянам, але й вимагають значних коштів компанії на проведення всього комплексу робіт. Але, на жаль, ми не можемо відмовитись від цих робіт, адже при відсутності модернізації теплових мереж, яку повинна здійснювати міська влада, щорічні випробування єдиний спосіб зменшити кількість пошкоджень узимку", - сказав Зайцев.

Випробування теплових мереж відбуватиметься за встановленим графіком. Так, з 11 по 25 травня випробування теплових мереж проводитимуться частково у Голосіївському, Шевченківському, Печерському, Подільському районах (це центральна частина міста та житлові масиви Виноградар, Мостицький).

З 11 по 31 травня (додатково відбуватиметься ремонт обладнання районних котелень "Біличі" та "Веркон") випробування проводитимуться частково у Святошинському районі (житлові масиви Біличі, Новобіличі, Академмістечко, частково Святошин, Галагани).

У зв'язку з випробуваннями теплових мереж постачання гарячої води буде припинено, починаючи з 18.00 10 травня.

"Київенерго" попереджає, що під час випробувань на вулицях, у садибах, підвалах будинків, де проходять теплові мережі, можливі пошкодження підземних трубопроводів з виникненням провалин та викидів холодної води на поверхню.

Компанія закликає бути обережними, попереджати дітей про небезпеку, не наближайтеся самим і не допускайте дітей до провалин та місць виходу води.

Про випадки прориву труб "Київенерго" просить повідомляти за телефоном 1588.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ