Голубченко: підвищення тарифів не буде, їх просто назвуть відкрито


Тарифи на житлово-комунальні послуги в столиці поки підвищуватися не будуть.

Про це на прес-конференції у середу заявив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, повідомляє ЛігаБізнесінформ.

"Ніякого підвищення тарифів ми не очікуємо. Але їх необхідно привести до економічно обґрунтованих, і назвати ці тарифи відкрито", - сказав чиновник.

Він уточнив, що процес приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня не означає, що вони будуть підвищені.

"Можливо, по деяких тарифах буде підвищення, по деяких - зниження, але це будуть економічно обґрунтовані тарифи, підтверджені Мінжитлокомунгоспом, Мінекономіки, Антимонопольним комітетом, інспекцією за цінами і, безумовно, Київською міською адміністрацією", - сказав перший заступник голови КМДА.

За його словами, наразі проводяться перевірки АК "Київенерго" і "Київводоканалу" щодо витрат, пов'язаних з виробництвом послуг, саме це і стане "відправними точками" в розрахунку тарифів.

"Утримання будинків і при будинкової території буде виходити з позиції проведення громадських обговорень по кожному будинку", - сказав Голубченко, додавши, що міська влада вже намагалася провести такі обговорення тарифів, однак кияни їх проігнорували.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ