КРУ в столиці знайшла порушень на 256 мільйонів гривень


Контрольно-ревізійне управління в Києві протягом першого кварталу цього року виявило фінансові порушення на загальну суму 256,3 мільйона гривень.

Про це йшлося на розширеному засіданні колегії, повідомляє прес-служба відомства.

Зокрема, було проведено 144 контрольні заходи, під час яких перевірено 127 об'єктів.

Так, недоотримання фінансових ресурсів становлять 4,88 мільйона гривень, незаконні витрати - 19,93 мільйона гривень, нецільове витрачання бюджетних коштів - 90,38 тисячі гривень, недостачі матеріальних та фінансових ресурсів - 9,65 тисячі гривень.

Крім того, виявлено інші порушення фінансової дисципліни - на 135,21 мільйона гривень, з яких 2,97 мільйона гривень - це порушення тендерного законодавства під час закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти.

Внаслідок неефективних управлінських дій на 93 об'єктах контролю втрачено фінансових та матеріальних ресурсів на 135,21 мільйона гривень.

Для забезпечення відшкодування виявлених порушень до 40 об'єктів застосовано фінансові санкції у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами, п'ятьом об'єктам зменшено бюджетні асигнування, а в одному випадку призупинено операції з бюджетними асигнуваннями.

У межах прав і наданих повноважень КРУ вжило заходів, у результаті яких протягом січня-березня 2010 року забезпечено відшкодування порушень на загальну суму 160,12 мільйона  35 %.

За  результатами контрольних заходів  протягом І кварталу 2010 року до адміністративної відповідальності притягнуто 289 посадових осіб об'єктів контролю.

За матеріалами ревізій порушено 3 кримінальні справи.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ