У Києві змінять систему розрахунків за компослуги


До кінця нинішнього року кияни почнуть окремо сплачувати за комунальні послуги: в одній квитанції - за тепло та водовідведення і окремо - за електроенергію.

Таке побажання висловила компанія "Київенерго", пише муніципальна газета "Хрещатик".

У компанії хочуть знову повернутися до особистих абонентних книжок, що дасть змогу перераховувати гроші безпосередньо на власний рахунок.

Однак директор КП "Головний інформаційно-обчислювальний центр" Станіслав Каплуненко переконаний, що це викличе низку проблем. Мовляв, платежі без комісійних прийматимуть лише три банківські установи, а отже виникнуть труднощі під час сплат, зокрема черги.

Він нагадав, що свого часу жителі столиці сплачували за електроенергію окремо, однак, у 2005 році керівництво "Київенерго" звернулося до столичної влади з проханням внести в квитанцію блок розрахунків і за електроенергію.

Каплуненко додав, що тоді кияни відразу відчули значне поліпшення, а тепер керівництво "Київенерго" знову вирішило розмежувати рахунки.

"Це повернення щонайменше на п'ять років тому. Людям знову доведеться ходити з абонентськими книжками",- пояснив чиновник.

"Ми намагалися відтягти цю процедуру, але "Київенерго" вже почало роздавати киянам нові абонкнижки. Тож у травні мешканці майже 80 тисяч квартир сплачуватимуть за квітень за новими правилами", - сказав Каплуненко, наголосивши, що таке нововведення не є ініціативою ГІОЦ, а йде від "Київенерго".

Чиновник пояснив, що платіжки заповнюватимуться від руки і в разі помилкового заповнення абонкнижки кошти не надійдуть на особистий рахунок мешканців і їм доведеться з'ясовувати стосунки самостійно в тому відділенні, де вони здійснювали оплату.

"У ГІОЦ такі непорозуміння з'ясовувалися в значно спрощеному вигляді", - сказав Каплуненко.

Водночас у "Київенерго" переконані, що така система оплати буде кращою як для мешканців, так і для компанії.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ