Зі смертю людей на "Київприладі" розбереться прокуратура


Столична прокуратура порушила кримінальну справу за фактом загибелі двох робітників на ДП "Київприлад" у вівторок.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

У прокуратурі нагадують, що 27 квітня на ДП "ВО "Київприлад" під час виконання робіт по демонтажу частини вентиляційної  системи одного із корпусів підприємства, що знаходиться на вул. Гарматній, 2, сталась пожежа.

Внаслідок займання двоє працівників підрядної організації ТОВ "Київський монтажно-заготівельний завод №2", котрі безпосередньо виконували вказані роботи, загинули.

Як  встановлено, пожежа сталася внаслідок порушення працівниками ТОВ "Київський монтажно-заготівельний завод №2" правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою та службової недбалості службових осіб ДП "ВО "Київприлад".

За інформацією прес-служби МНС, монтажники зварюванням різали вентиляційну трубу, установлену зовні будинку на рівні другого поверху.

Двоє з них знаходилися в ковші піднімального крана, а третій сидів за пультом керування. Прямо під ними стояли контейнери зі стружкою магнію, що використовують на заводі для виробництва.

Начальник охорони "Київприладу" Анатолій Пінчук у коментарі "Газеті по-київськи" сказав, що контейнери були закриті, але іскра від болгарки могла потрапити всередину через якусь щілинку, а стружка магнію вибухає, як порох.

За словами очевидців, перед вибухом від іскор спалахнуло невелике полум'я в контейнерах з магнієм, після чого один працівник, що сидів за пультом, встиг утекти, потім пролунав вибух. Тим, що були в ковші піднімального крана, врятуватися не удалося.

За попередніми даними в контейнерах було близько двох тонн стружки магнію.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ