У Києві розпочнуть будівництво наскрізної магістралі


Улітку в столиці планують розпочати будівництво чотирьох нових вулиць в районі Залізничного шосе.

Вони стануть першим етапом спорудження наскрізної автомагістралі, що перетне все місто, пише "Газета по-київськи".

З'єднання нових доріг із самим шосе дозволить автомобілістам об'їжджати завантажені бульвар Дружби народів і вулицю Антоновича.

Прокладатиме дороги КК "Київавтодор", а профінансує будівництво ТОВ "Інвестиційний союз "Либідь", на земельній ділянці якого і будуть прокладені транспортні шляхи, які також потрібні для обслуговування бізнес-комплексу "Либідь-Плаза".

Вартість робіт поки не визначена, однак при наявності стабільного фінансування всі роботи обіцяють завершити до кінця 2010 року.

Перед будівництвом чотирьох нових вулиць необхідно продовжити Залізничне шосе на 1,5 км  під шляхопроводом на бульварі Дружби Народів, де зараз гаражі, і по руслу ріки Либідь.

Шосе також перетне вул. Любченка і з'єднається з вул. Федорова, а річку планують сховають у колектор.

За словами начальник відділу розвитку вулично-дорожньої мережі міста при "Київпроекті" Рашид Халілов, передбачається будівництво наскрізного шляхопроводу, що з'єднає лівобережну частину Окружної дороги з правобережною.

"На правом березі з Дарницького залізнично-автомобільного моста можна буде заїхати на проектований Жулянський шляхопровід. Припускаємо проходження тунелю під ботсадом. Потім дорога пройде уздовж усієї залізничної магістралі в центральній частині міста. На лівому березі автодорога також простягнеться уздовж залізниці і вийде на Харківське шосе. Потім, на вулиці Привокзальну і Бориспільську і вийде на Бориспільське шосе", - сказав Халілов.

Він переконаний, що втілення в життя цього об'єкта обійдеться місту в 6,5 мільярда гривень і триватиме близько п'яти років.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ