Забудовник з Позняків розігнав мешканців сльозогінним газом

27.04.2010  16:14

1 2 3 4 5
У понеділок на вул. Ревуцького, 19/1 мешканці і активісти кількох політичних та громадських структур в чергове намагались відстояти сквер, який обнесли парканом для будівництва супермаркету. Однак, її розігнали сльозогінним газом, пише у своєму блозі Олена Білозерська.

Мешканці мікрорайону кажуть, що супермаркет їм не потрібен, бо магазинів навколо і так доволі, а потрібен сквер, бо навколо дуже багато транспорту і мало зелені.

Людей на акцію вийшло багато: вони співали пісень та виступали, згодом організатори оголосили, що спробують символічно достукатись до влади і забудовників - підійти і постукати по паркану.

"Як тільки хлопці підійшли до паркану, охоронці-бандюки "стрибнули" на них, зав'язалось кілька бійок, охоронці пустили в хід газові балончики - а навколо повно літніх людей і малих дітей, бачила також вагітну жінку", - пише у блозі Білозерська.

У відповідь на це обурені люди перекрили дорогу, великим натовпом, переходячи вулицю туди-сюди.

Міліція у те, що відбувалося, не втручалась.

"З "влади" - приходила жінка, яка представилась як депутат Дарницької райради, і почала закликати всіх складати протокол зборів і приймати резолюцію мітингу. Її перебили, запустивши з динаміків гімн, після чого вона дискутувала з людьми вже без мікрофону", йдеться в блозі.

Крім того, за словами автора, один з водіїв погрожував учасникам акції і журналістам пістолетом, однак вгомонився і заховав зброю.

Як відомо, у парку на вулиці Ревуцького, 19/1 забудовник має намір збудувати супермаркет, однак мешканці району виступають за збереження зеленої зони.

Усі фото з блогу Білозерської

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ