На ДП "Київприлад" стався вибух: 2 загиблих


У вівторок зранку на виробничому об'єднанні "Київприлад" сталася, внаслідок якої загинули два чоловіки.

Займання магнію сталося в одному з цехів, пожежа охопила площу 10 кв. м, пише ЛігаБізнесінформ з посиланням на прес-службу МНС у місті Києві.

Після загоряння полум'я перекинулося на колінчатий підйомник, на якому працювали люди. За попередньою інформацією, загинули два чоловіки.

У МНС наголосили, що на надзвичайні події на подібних об'єктах, пожежні машини відправляються до місця по підвищеному ранзі, однак на даний момент пожежа на "Київприладі" уже незначна і її гасять вогнегасниками.

Як з'ясувалося згодом, на колінчатому підйомнику на рівні другого поверху співробітники проводили роботи з демонтажеві вентиляційних каналів, що проходять по зовнішній стіні будинку, біля виробничого корпуса N1.

Під ними на землі знаходилися кілька металевих контейнерів, заповнених магнієвою стружкою. Імовірно, вона зайнялася внаслідок влучення іскор в один з контейнерів, відзначили в МНС.

При спробі одного з працівників загасити пожежу водою виникла хімічна реакція, що привела до спалаху і подальшого горіння, йдеться в повідомленні.

Пожежа була ліквідована о 10.50. Обставини інциденту з'ясовуються.

Крім того, у понеділок о 14.00 сталася пожежа на вулиці Милославській, 13, що в Деснянському районі столиці. У полум'ї на будмайдачику загинула людина.

На момент прибуття перших пожежно-рятувальних підрозділів вогнем була охоплена побутовий вагончик, повідомляє прес-служба МНС у Києві.

Пожежники загасили вогонь за кілька хвилин, однак, без жертв не обійшлося -  у побутовці на момент займання знаходився 48-річний чоловік, який згорів заживо.

За словами його напарника, загиблий погано почувався після святкування власного дня народження, тому на роботу наступного дня вирішив не ходити. Залишивши чоловіка самого напарник вийшов з вагончика і зачинив за собою двері на засув.

Згодом робітники побачили густий дим, і почули крики про допомогу. Кинувшись до вагончика вони відчинили замкнені двері, але не встигли врятувати товариша.

За попередньою версією пожежа виникла через несправну електрику, до якої був підключений вагончик. Але остаточні причини встановить дослідно-випробувальна лабораторія.

"Українська правда. Київ"
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ