Перехід біля залізничного вокзалу стане торговим центром?


Столична влада планує передати у приватні руки двоповерховий перехід від Центрального залізничного вокзалу Києва до колій швидкісного трамваю.

Про це заявила заступник голови фракції Блоку Кличка в Київраді Наталія Новак, повідомляє прес-служба Блоку.

За її словами, ще в червні 2005 року Київрада передала в оренду приватній фірмі ТОВ "Парус-Ріелті" нежитлову споруду - двоповерхову галерею по вул. Старовокзальній, 26 загальною площею 2259 квадратних метрів.

"А в жовтні 2009 року Київрада дозволила зазначеному товариству викупити споруду. Що це означає? За деякий час на місці переходу, яким щодня користуються тисячі киян, з'явиться черговий торгівельно-розважальний комплекс із офісними приміщеннями", - сказала Новак.

Вона наголосила, що зазначена споруда знаходиться у підпорядкуванні Центрального залізничного вокзалу Києва, і  нагадала, що згідно з законом, майнові комплекси підприємств залізничного транспорту разом із їхньою інфраструктурою не підлягають приватизації.

Блок Кличка звернувся до прокуратури Києва із проханням перевірити законність прийняття Київрадою рішення про включення вказаного об'єкту до переліку об'єктів на приватизацію, зазначила Новак.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ