Київські водії перестали платити за парковку



Фото idioteka.com
Столичні автомобілісти після визнання Адмінсудом незаконним будь-якого блокування автомобілів вирішили не платити за послуги паркування.

Водії переконані, якщо "крабів" немає, значить ніхто їх не покарає, пише "Сегодня".

У "Київтранспарксервисі" також відзначають те, що водії стали гірше платити за паркування.

"Щомісяця від стоянок до нас приходило до 5 мільйонів гривень, які ми пускали на розвиток парковок, але цього вже не буде. По паркоматах ми вже бачимо, що платять у два рази менше", - сказала директор відомства Олена Поліщук.

Тому за її словами, нині підприємство думає, як змусити недбайливих водіїв платити.

"Ми хочемо поставити на парковки свої автомобілі і прикріпити до них блокатори, так хоча б залякаємо автомобілістів - вони стануть платити за стоянку", - сказала Поліщук.

Вона також додала, що планує вивести на вулиці міста близько 100 паркувальників, які будуть "нагадувати" водіям про необхідність оплати.

Водночас, як повідомили у Комітеті прямої дії, 27 квітня в Окружному адміністративному суді відбудеться судовий розгляд справи про примусове стягнення з КП "Київтранспарксервіс" 43,5 мільйона гривень штрафу за необґрунтовано завищені тарифи на паркування.

Позивачем є Державна інспекція з контролю за цінами, яка у вересні минулого року дійшла висновку, що до столичних тарифів на паркування безпідставно включена вартість будівництва паркінгів, обладнання парковок системами відео-спостереження, закупівля паркоматів, дозволи на землевідведення та ін.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ