ДАІ відкрила сезон полювання на водіїв, які ганяють без ременів безпеки


З 24 по 30 квітня Державтоінспекція проводить комплекс організаційно-практичних заходів серед учасників дорожнього руху під назвою "Ремені безпеки - шанс на життя".

Як повідомили у прес-службі ДАІ, операція викликана байдужим ставленням, або нехтуванням правил безпеки в авто і має на меті формувати у громадян відповідального ставлення до дотримання ПДР.

Для тих, хто користується ременями безпеки, ризик загинути під час лобового удару зменшується в 2,3 рази, і в 5 разів - при перекиданні автомобіля.

У багатьох випадках вони дозволяють водію не втратити контроль над авто, допомагають уникнути дорожньо-транспортної події або, принаймні, пом'якшити її наслідки, наголошують у ДАІ.

Адже за статистикою, близько 60-70% смертельних наслідків ДТП сталися саме тому, що люди навмисне не скористалися ременями безпеки. Щодо поранених під час ДТП, то 84% від загальної кількості усіх потерпілих, як правило, доставляються до лікарень із черепно-мозковими травмами. А застосування ременів безпеки практично виключає можливість травмування голови.

На жаль, переважна більшість водіїв та пасажирів не усвідомлюють важливість використання ременів безпеки, наголошують в автоінспекції.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ