Слона Черновецького отруїли?



Директор Київського зоопарку Світлана Берзіна переконана, що смерть слона Боя настала внаслідок отруєння.

Про це вона заявила на прес-конференції в понеділок, пише ЛігаБізнесінформ.

"Слона дійсно отруїли. Чим і яким чином, покаже слідство. На сьогоднішній момент виставлені пости охорони, ми вже почали всі необхідні оперативно-слідчі заходи", - відзначила Берзіна.

За даними головного ветеринарного лікаря зоопарку Андрія Марунчина, смерть слона настала у понеділок о 10.47 - раптово - "протягом двох хвилин".

"У слона розвилася серцево-легенева недостатність. Він рухався у вольєрі, одержував фрукти, що йому давав кіпер, з ним проводилася програма збагачення середовища, але раптом він раптово упав і вмер на очах працівників зоопарку", - сказав Марунчин.

Він теж не виключив, що тварина могла бути отруєна, оскільки у вольєрі слона були знайдені варені яйця, що не входять у раціон тварини.

Однак Марунчин заперечив, що причиною смерті слона могла стати дієта або зміна кіперів, наголосивши, що остаточна причина загибелі буде встановлена після розтину.

За словами Берзіної, Боя вже намагалися отруїти в 90-і роки, а ті, хто таке робить мають на меті заблокувати роботу звіринцю.

"Ті, хто це зробив, керуються тільки бажанням знищити зоопарк. Це єдина мета, що переслідує так звана ініціативна група порятунку Київського зоопарку, що створена колишніми співробітниками зоопарку, звільненими внаслідок зловживання службовими повноваженнями", - наголосила директор звіринця.

За її словами, у зв'язку зі смертю слона, у зоопарку оголошена жалоба, і будуть скасовані всі святкові заходи, присвячені відкриттю весняно-літнього сезону.

Як відомо, представники ініціативної групи порятунку Київського зоопарку заявили, що слон Бой умер у понеділок вранці. Тоді ж у зоопарку досить різко відповіли, що не збираються коментувати словами про загибель улюбленця киян.

Це не перша смерть тварини в столичному зоопарку за останні кілька місяців - загибелі Боя передували смерті самця зебри Гранта, амурського тигра Івана, уссурійського білогрудого ведмедя Осі.

Слонові Боєві було 40 років. У 2008 році мер Києва Леонід Черновецький взяв його під опіку.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ