Набережну очистять від ресторанів?


З наступного року на набережній можуть прибрати майже всі дебаркадери, а на Майдані Незалежності та навколо нього заборонять новобудови. 
  
Про це сказав заступник директора НДІ пам'яткоохоронних досліджень Віктор Вечерський, пише Сегодня.

Він пояснив, що у Генплані Києва до 2025 року хочуть збільшити буферні зони навколо архітектурно-історичних пам'яток, що охороняються ЮНЕСКО: Києво-Печерської Лаври та "Софії Київської". 

У "буфер" Лаври у тому числі потрапить ділянку набережної Дніпра від мосту Патона і майже до самого Пішохідного мосту. 

"Ми сюди хочемо включити і акваторію Дніпра на 50 метрів від берега. Щоб там заборонили ставити ці всі ресторани на дебаркадерах, які абсолютно не вписуються в ландшафт Києва і псують краєвид на правий берег, на Лавру зокрема. Після затвердження генплану їх не можна буде ставити", - сказав Вечерський. 

Однак, за його словами, чи приберуть з набережної вже поставлені дебаркадери, невідомо, оскільки цим питанням займається міська влада з міліцією.

Оскільки зараз охоронна зона Лаври поширюється лише на схили поруч із заповідником і в іншу сторону - від Старонаводницької до моста Патона.

Самі ж власники ресторанів не вірять, що їх виженуть з набережної.

Крім того, в історичному центрі планують обмежити висотність зведених будинків – до 7-9 поверхів, залежно від місця розташування. Але вже зведені висотки, за словами першого заступника начальника "Центру містобудування та архітектури" Василя Присяжнюка, ніхто "обрізати" не буде. 


powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ