Вода в Києві віддає рибою в межах норми


У Державній санітарно-епідеміологічній службі запевняють, що вода в Київському водосховищі хоч і має посилений рибний запах, проте відповідає нормативним вимогам.

Про це свідчать дані лабораторних досліджень, що провели Центральна санстанція Мінздоров'я і Київська обласна санстанція, повідомляє "Інтерфакс".

Зокрема, під час перевірки були обстежені територія, що прилягає до Київського моря, а також вода з Дніпра і ґрунт із прибережної захисної смуги водойми.

Головний державний санітарний лікар Геннадій Рожков наголосив, що сьогодні одним з основних завдань Державної санстанції є здійснення перевірок якості і безпеки води.

Як показали результати досліджень, проби води, відібрані 19 квітня в трьох створах Київського моря, відповідають нормам. Так само, за даними СЕС, відповідають вимогам за всіма показниками і відібрані проби ґрунту.

У пробах води було встановлене відхилення тільки за санітарно-хімічними показниками, зокрема, за запахом.

Однак, у СЕС наголошують, що у весняний і осінній періоди року в діапазоні температур від 6 до 14 градусів на водозаборах з поверхневих джерел фіксується явище, пов'язане з виникненням характерних рибних запахів у воді.

За даними Інституту гідробіології, виникнення у воді різних відтінків рибного запаху реєструється в усьому світі.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ