Черновецький зжене на Майдан 7 тисяч школярів для привітання ветеранів



Фото shunk.ru
Київський міський голова Леонід Черновецький провів нараду щодо підготовки міста до відзначення Дня перемоги.

Зокрема, було прийняте рішення, що на майдані Незалежності ветеранів привітають 7 тисяч столичних школярів.

Діти вручать їм квіти та солодкі подарунки, 500 волонтерів розноситимуть питну воду для ветеранів-учасників параду, пише муніципальна газета "Хрещатик".

Крім того, Черновецький доручив, щоб героїв привітали працівники комунального транспорту, а "Киїпастранс" уже запланував вручення квітів та поздоровлень на 100 зупинках. Привітає ветеранів і метрополітен.

Крім квітів і подарунків, кожному ветерану, яких у місті 111 тисяч, столична влада обіцяє  адресну грошову премію.

Черновецький також пообіцяв десятьом героям, які проживають у найгірших умовах вручити ордери на 3-кімнатні квартири.

Головному управлінню житлового господарства доручено скласти список ветеранів, житло яких потребує ремонту і полагодити їх за рахунок міського бюджету.

Що стосується підготовки міста до свята, то наразі, за даними видання, повністю розроблено рекламно-інформаційні декорації, світлове оформлення вулиць. Військові готуються до параду, а митці відливають пам'ятник Івану Кожедубу.

Хрещатиком 9 травня пройде військовий парад, в якому візьмуть участь 95 осіб -  представників збройних сил Росії та 115 військових із Білорусі. З Труханового острова ввечері з нагоди свята відсалютують феєрверками.

Також до дня перемоги обіцяють встановити квітковий годинник, а місто прикрасити розтяжками з написами: "Київ - місто-герой", "Дякуємо за радість життя", "Пам'ятаємо" тощо. На інформаційних носіях планують розмістити фотографії живих учасників війни.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ