Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4bcf1198d5ae1/
Українська правда
Київ

Автор скульптури "Їжака в тумані" збирає гроші на новий пам’ятник

21.04.2010  17:54

Київський  скульптор Костянтин Скретуцький, автор "Їжачка в тумані", "Корови, що літає" і дитячого майданчика на Пейзажці, виношує ідею нової роботи - інтерактивної скульптури дівчинки-канатоходки.

За його словами, на виготовлення цього монумента потрібно 2,5 тисячі доларів. З проханням про допомогу зібрати ці кошти він звернувся до киян.

"Я люблю створювати речі, що радують око і прикрашають наше місто, у мене багато ідей, але, на жаль, не на все є гроші. Тому я вирішив винести свою катаноходку на суд киян - якщо вона їм сподобається, і кожний підтримає її зведення невеликою сумою грошей, тоді уже влітку я приступлю до роботи. Якщо ми спільно зберемо 2500 у.о., то зможемо усі разом зробити подарунок собі і місту", - сказав Скретуцький.

Він додав, що унікальність цієї скульптури полягатиме в тому, що вона буде стояти високо, на рівні третього поверху, на канаті, на одній ніжці. До її рук і ніг будуть прив'язані тоненькі, тросики, до яких унизу буде прикріплений вантаж.

"Це забезпечить те, що дівчинка буде балансувати, так ніби ловить рівновагу", - сказав Скретуцький.

Проект  по зведенню скульптури девочки-канатоходки  Костячи розмістив на сайте Фонду Імені Мене. Тут можна подивитися відео-звертання скульптора і підтримати автора фінансово.
© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.