Солом’янська райрада візьметься за каналізацію


Солом'янський район має намір добудувати каналізацію у найбільшому приватному секторі Києва.

Про це у середу заявив перший заступник голови Солом'янської РДА Максим Шкуро, повідомляє прес-служба райадміністрації.

За його словами, щоб добудувати каналізацію на Караваєвих дачах, на Совках, на Олександрійській Слобідці та у селищі Жуляни необхідно 110 мільйонів гривень.

"У Солом'янському районі розташований найбільший у Києві приватний сектор - біля 5 тисяч будинків, в яких мешкає більше ніж 15 тисяч киян. Їх основною проблемою вже довгі роки залишається відсутність каналізації. Ще 2 роки тому роботи в цьому напрямку активно велися. У минулому році повільними темпам, але продовжувалися. Зараз будівництво майже зупинено", - повідомив чиновник.

Він наголосив, що при районному бюджеті у менш ніж 300 мільйонів гривень, як це було у 2009 році, "110 мільйонів спрямувати на каналізацію нереально", однак добудовувати її необхідно".

"Зупинка фінансування на цій стадії дорівнюватиме знищенню вже зробленого", - зазначив Шкуро.

Перший заступник голови Солом'янського РДА запевнив, що у 2010 році будівництво каналізації у приватному секторі буде продовжене, "незважаючи на кризову ситуація з фінансами".

"Ми сподіваємося, що при формуванні міського бюджету-2010 необхідні кошти на добудову інженерних мереж у приватному секторі Солом'янського району будуть враховані, і одна з найгостріших проблем мешканці буде розв'язана", - підкреслив Шкуро.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ