СБУ викрила злочинну схему з "відмивання" грошей


Співробітники Служби безпеки припинили діяльність організованого злочинного угруповання У Києві.

Зловмисники створили фінансову схему для обернення безготівкових коштів у готівку та ухилення від оподаткування, повідомляє прес-служба СБУ.

Внаслідок махінацій у фінансово-господарській діяльності упродовж вересня 2009 - березня 2010 років незаконно було обготівковано понад 450 мільйонів гривень.

Встановлено, що для проведення оборудок було створено мережу з семи комерційних фірм та низки приватних підприємців, які нібито здійснювали реалізацію скретч-карток для поповнення рахунків мобільних телефонів.

Фактично ж ділки маніпулювали з фінансово-звітними документами, обертаючи безготівкові кошти у готівку через банківські рахунки, відкриті на підставних осіб, повідомили в СБУ.

У результаті спільних заходів СБУ та податкової міліції затримано організатора злочинного бізнесу - 31-річного киянина.

Під час проведення обшуків в офісних та житлових приміщеннях тіньової структури виявлено понад 0,5 мільйона гривень готівки, 12 комп'ютерів, обладнаних системами банк-клієнт, печатки фіктивних комерційних підприємств та понад 40 банківських платіжних карток, оформлених на підставних осіб.

Вилучено також "тіньову" бухгалтерію злочинного угруповання.

За  матеріалами СБУ слідчими податкової міліції порушено кримінальну справу за фіктивне підприємство та підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів.

Стосовно затриманого організатора злочинної схеми обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Слідство триває.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ