Мерія знайшла спосіб, як припинити крадіжки каналізаційних люків



Фото "Української правди. Київ"
Головне управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА пропонує заборонити прийом до металобрухту кришок каналізаційних люків і ґрат зливової каналізації.

Про це йдеться в проекті рішення, оприлюдненому на сайті КМДА.

Документ підготовлений "з метою заборони прийому в металобрухт кришок оглядових люків усіх видів інженерних мереж (каналізації, водопроводу, тепло- газопостачання та інших), решіток ливневої каналізації та трубопровідної запірної арматури від фізичних осіб".

Розробники проекту рішення переконані, що "крадіжки зазначених металевих виробів припиняться уразі неможливості їх збуту і одержання за них грошей".

Документ пропонує доручити КМДА проведення перевірок пунктів прийому брухту чорних та кольорових металів на території міста на наявність ліцензій на господарську діяльність та інших документів у сфері роботи з металобрухтом.

У разі виявлення порушення вимог закону у роботі з металобрухтом "забезпечити проведення розслідувань та передачу матеріалів до правоохоронних органів і клопотати перед Міністерством промислової політики про анулювання дії ліцензії на здійснення операцій з металобрухтом".

Також автори проекту пропонують рекомендувати Південно-Західній залізниці, ВАТ "Київський річковий порт", автотранспортним підприємства при виділенні транспортних засобів під завантаження звертати увагу на наявність документів, що підтверджують походження металобрухту.

Контроль за виконанням цього рішення має бути покладений на Постійну комісію з питань бюджету та соціально-економічного розвитку.

На думку чиновників, "прийняття регуляторного акту сприятиме припиненню крадіжок кришок оглядових люків усіх видів інженерних мереж, решіток ливневої каналізації та трубопровідної запірної арматури, збереженню коштів які витрачаються на поновлення викрадених люків та підвищенню рівня безпеки населення в столиці тощо".

Зауваження та пропозиції до проекту рішення приймаються до 13 травня.

Як відомо, упродовж зими у столиці сталося кілька випадків падіння людей у відкриті каналізаційні люки. Постраждалі отримали опіки різного ступеню важкості та інші травми.

"Українська правдаю. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ