Тариф на компослуги піднімуть восени?


Столична влада проводить розрахунки, наскільки повинні зрости тарифи на житлово-комунальні послуги, щоб наблизитися до "до економічно обґрунтованого рівня". Здорожчати комірне може вже восени.  

Про це "Сегодня" повідомив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

"Я саме цим займаюся, але визначені нові тарифи будуть не швидко, не раніш осені. Поки що пройшла тільки перша нарада", - сказав чиновник.

Як відомо, уже з 1 травня київська влада має намір підвищити ціни на опалення, повернувши  їх до рівня тих, які були у вересні минулого року. Таким чином тариф може зрости в 1,5-2 рази.

"Ми маємо намір повернути в дію старі тарифи, що були в Києві до вересня, тобто до підписання Меморандуму. Його дія закінчилася 15 квітня. Якщо ми цього не зробимо, місту припинять подавати газ. Зараз тариф покриває собівартість опалення на 51%, а той, що введемо, - уже на 62%", - сказав Голубченко.

Водночас, за інформацією видання, рівень тарифу залежить і від того, який бюджет буде в міста: якщо грошей у скарбниці виявиться мало - він підвищиться більше.

За словами голови комісії Київради з ЖКГ і голови "Київенергохолдингу" Юрія Бондара, зараз йдуть консультації з Кабміном, оскільки тарифи покривають 50-55% собівартості енергопослуг.

"Усе буде залежати від ціни на газ і електроенергію, розміру міськбюджету, субсидій і субвенцій з держбюджету. Обговорюється і програма допомоги незахищеним шарам населення. Різницю в тарифах будуть перераховувати незаможним", - сказав він.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ