Начальника комунальної власності Києва допитує міліція


Столичні правоохоронці допитують начальника головного управління комунальної власності КМДА Анатолія Чуба.

Про це в інтерв`ю "Інтерфаксу" повідомив віце-прем`єр Володимир Сівкович.

"Чуб на кілька днів зник (після порушення кримінальної справи по зникненню приватизаційних документів Київради за 2006-2010 роки, проведення обшуків і виїмок документів у КМДА). Зараз його знайшли - він на лікарняному, і сьогодні вже допитується правоохоронними органами", - сказав Сівкович.

Він також додав, що сьогодні готові до порушення 30 кримінальних справ по Києву.

"Поки порушено 6. Але, насправді їх може бути набагато більше. Це питання нецільового використання бюджетних коштів і "відмивання" коштів. Це найзлободенніша проблема. Більшість програм, що фінансувалися з бюджету, закінчувалися "фірмами-одноденками". Тут велике поле для діяльності прокуратури і правоохоронних органів", - наголосив віце-прем'єр.

За його словами, необхідно закликати чиновників до порядку, оскільки у "нашій країні чиновник зовсім не почувається слугою народу, а якщо він не боїться закону, то це вже не влада".

Сівкович наголосив, що за підсумками перевірок столичної влади, керівництво країни  хоче зрозуміти, що "необхідно змінювати в адмініструванні Києва, у його керівництві".

"Вже сьогодні зрозуміло, що механізм дублювання всіх держструктур, що були створені в Києві, призвів до, не побоюся цього слова, хаосу в столиці. Є, наприклад, державні управління екології, управління земельних ресурсів, земкадастру й окремо комунальні, і незрозуміло як вони взаємодіють - а інформація по землі у держоргани не подавалася роками. І так багато в чому іншому", - сказав Сівкович.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ