ДАІ назвала причини заторів у Києві


Причиною заторів у столиці є велика кількість авто, відсутність паркінгів та сучасної автоматизованої системи управління дорожнім рухом.

Про це в інтерв'ю "Фактам" заявив начальник Державтоінспекції Києва Антолій Курінний.

"Довжина вулично-дорожньої мережі міста за останні десять років майже не змінилася і складає 1748 кілометрів. У той же час кількість транспорту стрімко збільшується. Так, на сьогоднішній день у Києві вже зареєстрований мільйон автомобілів. Крім того, у столиці експлуатуються 598 тролейбусів і 482 трамвая", - сказав він.

Курінний наголосив, що якщо весь цей автотранспорт одночасно виїде на вулиці міста, то на 1 кілометрі дороги збереться більше 800 автомобілів.

Крім того, за його словами, причинами виникнення заторів на перехрестях є масове порушення водіями Правил дорожнього руху, зокрема правил проїзду перехресть, а також паркування машин.

"На сьогоднішній день у Києві не побудовано жодного комунального багаторівневого паркінгу, як це зроблено в інших мегаполісах, у тій же Москві, наприклад. Такий підхід дозволяє приїжджим залишати свій автомобіль на стоянці, а по місту пересуватися на метро або іншим транспортом. У нас же водії змушені залишати свої транспортні засоби на проїжджій частині", - пояснив Курінний.

"Сприяє заторам і відсутність сучасної автоматизованої системи управління дорожнім рухом. Діюча зараз перша черга АСУДР уже не в змозі забезпечити ефективну організацію дорожнього руху. Впровадження другої черги АСУДР протягом багатьох років залишається нереалізованим проектом", - додав начальник столичної ДАІ.

Ще одною причиною труднощів у пересуванні по Києву, за його словами, є відсутність кільцевих магістралей, що, у свою чергу, приводить до значного скупчення автомобілів у центральній частині міста і ускладненню дорожнього руху.

"Ситуацію ускладнює і відсутність об'їзної дороги, внаслідок чого весь транзитний транспорт (а це близько 150 тисяч авто щодня) рухається через місто", - сказав Курінний.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ