Подорожчання компослуг – неминуче



Фото kp.by
Столична влада буде змушена привести тарифи на компослуги до економічно-обґрунтованого рівня.

Про це в інтерв'ю муніципальній газеті "Хрещатик" заявив начальник Головного управління житлового господарства Володимир Стороженко.

"Ми нікуди не подінемося, тож будемо змушені виконати постанову Кабінету міністрів щодо приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня. Робитимемо це поступово ", - сказав він.

Стороженко наголосив, що "те, що тарифи економічно необґрунтовані, розуміють усі".

"Нещодавно про це заявив і міністр ЖКГ. Кияни весь час у кращому становищі, ніж інші міста України. Там таких низьких розцінок, приміром, на воду й теплову енергію давно вже немає", - сказав начальник Головного управління ЖКГ.

Він також додав, що столична влада має намір провести громадські слухання по кожному будинку для визначення переліку компослуг, які необхідні мешканцям і за які вони згодні платити.

"По кожному будинку ми плануємо провести громадські слухання. Люди мають самі визначити перелік потрібних їм послуг. Приміром, якщо мешканці незадоволені якістю окремих послуг, що їх надають житлово-експлуатаційні організації, то мають право визначити інший спосіб забезпечення ними. Кияни мають відчути себе господарями будинків і змінити ставлення до свого житла, почати берегти власне майно", - сказав Стороженко.

Він пояснив, що має на увазі створення Об'єднань співвласників багатоквартирних будинків, де мешканці самі відповідатимуть за своє житло.

"Майже всі квартири у столиці приватизовано, однак кияни ще за старою звичкою чекають, що їм мають все зробити. До деяких будинків страшно заходити. І це не вина міської влади. Скажімо, в під'їзді зробили ремонт, а за кілька днів там уже гори недопалків, гумки на стінах, мешканці знову скаржаться", - сказав Стороженко.

Він наголосив, що нині вже є напрацювання на міському і державному рівнях щодо створення ОСББ.

"Сподіваємося, держава їх затвердить і допоможе охочим жити по-європейськи. Міська влада сприятиме в оформленні ОСББ, визначенні послуг, виконавця, щоб люди почувалися господарями у власному місті", - наголосив начальник ЖКГ столиці.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ