Перші жертви повені: кафе і приватні будинки

20.04.2010  12:08

1 2 3 4 5 6
У столиці "велика вода" дійшла до жителів приватних будинків на Райдужному масиві - на вулиці Садовій, біля озера Малинівка, підтопило кілька дворів.

Мешканці, рятуючи домашнє начиння , повиставляли все на столи, поприбирали речі з ґанків, пише "Сегодня".

Постраждав від повені і Гідропарк. Так, на Венеціанському острові з правої сторони повністю підтоплені два літніх кафе, крамнички. Однак закривати заклади харчування надовго не довелося. Вода зранку знизилася на 35-40 см, тож офіціанти босоніж по камінчиках прийшли на роботу.

За словами начальника українського Гідрометцентру Миколи Кульбіди, нинішній паводок - найдужчий після розливу Дніпра у 1979 році. Тоді рівень води піднявся на 8,4 м вище нуля, або на 95,4 м вище рівня Балтійського моря (зараз 6,3 і 93,3 м відповідно).

Тож нині у столиці, крім Гідропарку, частково підтоплені Русанівські сади і Поділ.

Однак, за прогнозами Гідрометцентру, до потопу не дійде - житлові будинки затопити не повинно, хіба що Труханів і інший острови, пляжі, частково Осокорки.

"Затоплення продовжиться, але великого паводка вже не буде, свою справу зробила дамба і Київське водосховище, яке вчасно спустили", - сказав Кульбіда.

Дещо іншої думки дотримуються екологи. За словами Олексія Василюка, до кінця місяця велика вода може прийти з Десни і затопити житлові будинки на Осокорках, Русанівських садах, Оболоні і Подолі.

Варто наголосити, що є вже і перші жертви паводку. Коли відступила вода, на Венеціанському острові знайшли труп їжачка, що потонув під час припливу води. А в ресторані на Набережній повідомили, що днями до їхнього дебаркадера прибило тушу дикого кабана, який теж, імовірно, загинув від паводка.

Усі фото "Сегодня"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ