Київські регіонали докладуть усіх зусиль, щоб виконати вказівку прем’єра


Регіонали в Київраді мають намір включити питання мораторію на забудову заповідників "Софія Київська" та "Києво-Печерська лавра" на  сесію Київради 29 квітня. 

Про це заявив депутат фракції Сергій Баранов-Мохорт, повідомляє прес-служба ПР.

"Фракція Партії регіонів пришвидшить виконання столичною владою доручення прем'єра Миколи Азарова щодо накладення мораторію на виділення земельних ділянок і ведення будівельних робіт в охоронних зонах національних заповідників "Києво-Печерська лавра" та "Софія Київська", - заявив регіонал.

Він також додав, що забудова поряд із національними заповідниками (Мазепи, 11б) та "Софія Київська" (Гончара, 17-23, Десятинному провулку, 3-5) загрожує їх виключенням із переліку об'єктів культурної спадщини ЮНЕСКО та викликає протести киян.

"Тому фракція Партії регіонів на президії Київради 19 квітня при формуванні порядку денного наступної сесії Київради ініціює включення питання про введення мораторію", - підкреслив Баранов-Мохорт.

Він також висловив упевненість, що Леонід "Черновецький знайде можливість накладення мораторію".

"Він згідно з законом про столицю об‘єднує одночасно 2 посади - голови державної адміністрації і міського голови. А тому сам може ініціювати проект рішення у Київраді. Часи, коли "можна було" не виконувати норм законодавства та доручень Уряду для київської влади минули. Питання наведення порядку у столиці стоїть жорстко", - сказав Баранов-Мохорт. 

Як відомо, раніше прем'єр Азаров доручив меру Києва Леоніду Черновецькому запровадити тимчасовий мораторій на будівельні роботи у Києво-Печерській Лаврі і Софії Київській.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ