Мерія знову взялась за зовнішню рекламу


У столиці найближчим часом планують кардинально зменшити кількість зовнішньої реклами.

У цілому з 27 тисяч площин до 20 тисяч площин, а в центральних районах - на 50%.

Про це під час зустрічі між учасниками ринку зовнішньої реклами заявив заступник глави КМДА Ігор Добруцький, повідомляє прес-служба Асоціації зовнішньої реклами.

"Київ повинний бути очищений до самих меж", - сказав він.

Так, перший етап скорочень повинний бути реалізований уже в червні - робоча група з операторів і представників адміністрації повинна розробити принципи демонтажів, ключові магістралі.

Також на 6 місяців буде введений мораторій на видачу дозволів і встановлення нових конструкцій. Для посилення громадського контролю за цими рішеннями в Комісію з питань реклами ввійде представник Асоціації зовнішньої реклами.

Також почата робота над узгодженням Концепції зовнішньої реклами, що повинна працювати вже із січня 2011 року і кардинально змінити обличчя міста.

Протягом двох місяців представники галузі й адміністрації повинні погодити основні формати, кількісні показники, прийняти альбом конструкцій і "правила гри".

Майже закінчена робота над новими Правилами зовнішньої реклами і методикою збору орендної плати - це дозволить упорядкувати ринок і заявити про чіткі правила гри, що стосуються всіх компаній.

Крім того, місто буде звертати особливу увагу на якісні показники зовнішньої реклами - соціальну рекламу, глобальні інвестиційні проекти.

Так, уже до 9 травня будуть розміщені соціальні сюжети "День Перемоги", а на День міста разом з Асоціацією зовнішньої реклами буде проведений Карнавал реклами і проекційно-лазерне шоу.

Подібні ініціативи дозволять вивести зовнішню рекламу за межі стандартних щитів, і створять європейські сучасні умови для розвитку вуличних меблів, повідомили в Асоціації реклами.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ